Bon tracte a la gent gran

Estàndard

Segons diversos estudis, es calcula que, a Catalunya, més de 41.000 persones grans podrien estar patint maltractaments diversos: abusos de tipus físic, psicològic, econòmic o sexual, negligències, estigmatització, estafes, abandonament…; i el pitjor és que aquesta xifra podria augmentar en el futur, si considerem la tendència creixent de l’envelliment de la població. Per aquest motiu, i per tal de prevenir aquesta problemàtica, cal prendre mesures urgents.

A la Creu Roja, per exemple, hem iniciat un nou projecte que pretén afavorir el bon tracte envers les persones grans i la seva protecció davant dels maltractaments. El programa està dirigit a persones grans, de més de 65 anys, especialment vulnerables, sense recursos i que hagin patit maltractament, o bé que es trobin en situació de risc; i engloba diferents tipus d’accions: activitats de sensibilització, informació, assessorament i capacitació per a persones grans; acompanyament i mobilitzacions; la creació d’espais de trobada; suport psicosocial i emocional, accions de coordinació amb els cossos i forces de seguretat, etc.

Per respecte, per admiració, per justícia i per dignitat, siguem agraïts i donem la cara pel bon tracte a la gent gran. Acompanyar-los, escoltar-los, promoure la seva autonomia i estimar-los és un bon tracte.

Deixa un comentari