Esport i transformació social

Estàndard

Sabem perfectament que l’esport té el poder de transcendir qualsevol barrera i d’unir persones de diferents orígens, ideologies o tradicions culturals. A més, entre els infants i els adolescents, l’esport també pot convertir-se en una eina especialment poderosa per fomentar determinats valors com la inclusió, la cooperació o el respecte davant les diferències.

A través de l’esport, per tant, podem trencar fronteres, estereotips o prejudicis i afavorir la bona convivència entre les persones. Potser per això, quan els infants es reuneixen en un terreny de joc, en un parc de barri o en una pista esportiva, no els importa gaire quines són les capacitats dels seus companys i companyes, quins idiomes parlen, ni tan sols en quin país han nascut, perquè l’important per a ells, evidentment, sempre serà somriure, participar i divertir-se.

Per cert, ¿us heu fixat que l’esport també ens ensenya a respectar les normes i a reconèixer els èxits dels altres, fins i tot quan competim? A més, molt sovint l’esport va més enllà i també implica treballar en equip, aprendre a col·laborar per tal d’aconseguir un objectiu comú, tenir la voluntat de coordinar-se amb els altres i acceptar la importància que té la confiança mútua.

En definitiva, és per tot això que avui volem deixar molt clar que l’esport, més que un simple joc, és una eina poderosíssima de transformació social que potencia la integració i el creixement humà dels qui acabaran convertint-se en els adults del demà. Recordem, doncs, que l’esport pot servir-nos, i hauria de servir-nos, no només per mantenir una vida més saludable, sinó també per promoure la construcció d’una societat futura molt més justa i harmoniosa.

Deixa un comentari