L’escola número 106

Estàndard

Hi va haver un temps en què l’escola número 106 al poble de Tezekend del districte Aghdam d’Azerbaidjan va ser molt famosa pel seu exuberant jardí. Els transeünts es meravellaven amb la gran varietat d’arbres i flors que esquitxaven els jardins. Malauradament, però, tot va canviar el 2020, quan l’escola i el seu jardí van resultar danyats pels bombardejos.

Segons Fizuli Nazarov, director de l’escola per a desplaçats interns, “les finestres es van trencar i les equipacions i el mobiliari de l’escola van quedar completament danyats. La teulada també va resultar molt afectada i l’aigua es filtrava per les parets i el sostre de totes les aules. Les males condicions de l’escola impedien que els alumnes poguessin assistir a les seves classes. (…) Em feia vergonya obligar els pares a enviar els seus fills a estudiar en aquestes condicions, quan ni tan sols teníem prou pupitres”.

Davant d’aquesta realitat, durant el curs passat, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) va voler rehabilitar l’escola com a part del Programa d’Accés a l’Educació. De fet, va rehabilitar i moblar trenta-tres dels colegis i escoles bressol més danyades a les zones afectades pel conflicte de l’Azerbaidjan. El projecte de rehabilitació de l’escola Tezekend a què ens referíem, per exemple, també va incloure millores a les instal·lacions de calefacció, sanitàries i de reg. Es va proporcionar mobiliari nou, equipaments esportius i lúdics, materials diversos d’ensenyament i aprenentatge, etc.

Mentre hi hagi conflictes armats i altres tipus de violència que dificultin significativament l’accés segur a l’educació per als infants de les comunitats afectades, el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), a més de protegir les seves vides i defensar la seva dignitat, continuarà oferint-los el seu suport i procurarà garantir que puguin gaudir d’un accés segur i de qualitat a l’educació. Perquè sabem perfectament que sense educació no hi ha futur, mai no hem de permetre que cap infant es pugui quedar sense escola.

Deixa un comentari