Consells per estalviar a la llar

Estàndard

No arribar a final de mes, haver de tornar alguna factura o demanar diners a algun familiar són situacions incòmodes que podríem resoldre amb una mica de previsió. Sara Cases, referent de Medi Ambient de Creu Roja, ens ofereix tot un seguit de consells per tal d’evitar-les.

En primer lloc, i encara que sembli obvi, el primer que hem de fer és elaborar un pressupost familiar. Hem de saber quins ingressos tenim i les despeses previsibles per al pròxim mes. D’aquesta manera, coneixerem de forma bastant precisa quines despeses podem assumir. Si, tot i elaborar aquest pressupost, no aconseguim que quadrin els comptes, haurem de reduir les despeses; i sabem que això no és fàcil. Per aconseguir-ho, caldrà classificar les despeses en prescindibles, necessàries i importants, i sempre prioritzar les que siguin necessàries.

Per estalviar en alimentació hauríem d’anar a comprar després d’haver elaborat una llista de la compra; informar-nos sobre les ofertes que existeixen i adquirir productes de temporada, ja que solen ser més frescos i més econòmics. Pel que fa a l’electricitat, hauríem de conèixer els termes de la nostra factura i adaptar-nos a les diferents tarifes que ens ofereixen les companyies elèctriques, tot escollint la tarifa més barata. En la mesura del possible, també hauríem d’utilitzar electrodomèstics més eficients que tinguin major rendiment energètic, substituir les bombetes antigues per bombetes de baix consum, o utilitzar els termòstats per gaudir d’una temperatura agradable però que mai sigui excessiva. Quant a l’aigua, la millor manera d’estalviar és tancant l’aixeta, optar per la dutxa en comptes del bany, disposar de reductors de cabal a les aixetes, o utilitzar els electrodomèstics a càrrega màxima.

Finalment, pel que fa a la roba, hauríem de ser capaços d’aprofitar-la durant el màxim temps possible, evitar ser esclaus de les modes, reutilitzar la vestimenta, anar a botigues de roba de segona mà, o reparar la nostra indumentària abans de desfer-nos-en. Sens dubte, amb tot això, a més d’estalviar, estarem contribuint a la cura del medi ambient. Estalviar, per tant, et beneficia a tu i beneficia tothom. T’hi apuntes?

Deixa un comentari